perjantai 22. helmikuuta 2008

Toinen valmis työ

Tuppaan usein aloittamaan uusia töitä ennen kuin vanhat ovat valmiita, sillä yhden työn iänikuinen puurtaminen kerrallaan tuntuu kyllästyttävältä. Niinpä Sesamen neulomisen ohella tuli virkattua Mary Oljen mallin mukaisia pitsisiä paloja, joista tänään yhdistyi poncho. Lanka on vyötteetöntä ja siksi tuntematonta, mutta kynttilän liekin päällä tehdyn käristystestin mukaan se näyttäisi olevan joko villaa tai ainakin enimmäkseen villaa sisältävää sekoitetta. Lankaa kului tähän keittiövaa'an mukaan tarkalleen 558 grammaa.


Tuntuu kyllä vähän ronttimaiselta esitellä näin kaksi isoa työtä putkeen ja varsinkin vielä kun toinen on virkkausta eikä neulomista, mutta toisaalta hamsterikuuni onkin kulunut tähän asti tiiviisti näiden parissa ja sain siksi grammasaldonikin auki vasta eilen. Tämä virkkaaminen itsessään vaati minulta huomattavasti enemmän tarkkaavaisuutta ja näpertelyä kuin neulominen -- ennen tätä työtä olen yleensä mämmännyt ihan niinkin yksinkertaisen työn kuin sipulipussin virkkaamisessa. Onneksi Mary Oljella oli hyvät ja kuvalliset ohjeet tämän neliön tekoon ja parin neliön ähräämisen jälkeen homma alkoi sujua jo tosi nopeasti. Ja lankaa kului!

Nyt tämä valmistumistahti kyllä hidastuu taas kohta entiselleen tai lähelle entistä, kun hyökkään sen toisen raitaneuleen kimppuun, jota täällä aiemmin vilautin. Tuo pikku villapaita onkin ollut telakalla sitten suunnilleen sen kuvan ottamisesta asti, nyt pitäisi hihat ja kaulus saada tehtyä. Kauhean ohuelta tuntuu Florica näiden kahden hirmugrammatyön jälkeen. :)

Ei kommentteja: