lauantai 7. helmikuuta 2009

Tili auki

Kyllä mä sittenkin taidan pitää lauantain raportointipäivänä. Kun on näin yksinkertainen pää kuin mulla, menee vielä sekaisin päiviensä kanssa. Nyt siis ensimmäinen tasaviikko takana.
Pidempiä tarinoita kirjoittelen siis blogiini ja siellä saattaa olla myös enemmän kuvia.

Sain aika paljon aikaiseksi viikon aikana, ainakin kulutusmielessä. Siinäkin tietysti, että en ostanut lankaa, vaikka eilen illalla tajusin, että nythän tosiaan kannattaisi tilata lankaakin (kaikenlaista muuta on jo tilattu) Englannista, jos punta on halpa. En tilannut kuitenkaan. Miksei sitä voinut muka tajuta viime kuun puolella?

Ensin tein Isoveljestä kummitytölle paidan.


Puikot vitoset ja lankaa kului 450 g.

Sitten käynnistyi pipotehdas. Tein syksyllä itselleni ruskean Mario-myssyn ja huomattuani, että se on niitä tosi harvoja pipoja, jotka mun päähän sopii eikä lätsäytä hiuksia, päätin tehdä pipoja eri väreissä lisää, koska täytyyhän asustesettien olla sävysävyyn. Käytän ruskean huivini lisäksi eniten vihreää ja mustaa huivia, joten niihin piti sitten mätsäillä. Vielä puuttuisivat vihreät lapaset, mutta ehkä nekin vielä ehtii. Täytyy penkoa, onko sopivaa lankaa niihin, kun toisaalta haluaisin samasta langasta kuin huivin ja pipon.

Tummanharmaassa (No ei ollut tarpeeksi sopivaa mustaa lankaa, mutta melkein mustahan tuo onkin.) Mariossa lanka on kaksinkertaista Schachenmayrin Alpakaa ja voi kuolan roiskahdus, miten täydellinen lanka siinä on! Niin pehmeää! Kolmesta kerästä jäi jäljelle vajaa kerä, joten kulutus lienee siinä 110 g kohdilla suunnilleen.

Vihreä Mario on neulottu kolmesta säikeestä. Kaksi niistä on Dropsin Alpakkaa ja yksi ohutta Pirkkalankaa. Pinnasta tuli mielestäni tosi kiva, mutta voi elämä, että tämä myssykkä on painava! Alpakka on painavaa lankaa, joo, mutta silti! Tein tästä vähän pidemmänkin kuin ohjeessa käskettiin. Pari senttiä lisäsin, jotta menee kunnolla niskasta kurttuun, joten sekin lisää painoa. Alpakat kuluivat melkein kokonaan ja keveämpää Pirkkaa meni kunnon siivu sadan gramman kerästä, joten arvioisin painoksi 130 g. On se ainakin painavampi kuin tuo harmaa kaverinsa.

Nyt tekeillä on sitten jotain ihan muuta. Tilasin viime kuussa kilon verran Novitan Rusticaa ihan heräteostoksena ja niistä on nyt kovaa vauhtia valmistumassa paita. Kissa tykkää tästä langasta kaikkien luonnonlakien vastaisesti (kauheasti muovia) ihan kamalasti, joten neulontaan tulee kyllä haastetta. Ja sitten pitäisi tehdä villasukat. Ja vaikka mitä muitakin ideoita on taas pää pullollaan.

Viikossa neulottua siis laskujeni mukaan yhteensä 690 g.

Aurinkoa viikonloppuihinne!

Ei kommentteja: