sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Koukuttajan esittely

Helou! Olettekin muut olleet tosi aikaisessa kirjoittelemassa tänä vuonna. Ja minä kun kuvittelin olevani kuitenkin ihan ajoissa aloittaessani tänään heti, kun sängystä ylös pääsen. Minkäs teet, että unta riitti sitten kuitenkin puoleenpäivään asti...

No mutta asiaan. Tänä vuonna en tähtää mihinkään mahdottoman suuriin grammamääriin kulutuksen osalta vaan keskityn ennemminkin siihen toiseen osaan eli yritän jättää langat kauppojen hyllyille tämän kuun ajan. Toivottavasti onnistuu, nimittäin valmistauduin tähän koitokseen ostamalla ihan järjettömän määrän ylimääräistä lankaa, ihan vahingossa, uskotteko?

Minusta itsestäni sen verran, että olen viime syksynä Lahteen muuttanut vähän päälle kaksikymp.. hiukan alle kolmekymppinen tietotyöläinen ja tässä siis samalla yrittänyt aloitella uutta elämää uusissa ympyröissä. Elinympäristö, lähellä olevat ihmiset ja oikeastaan kaikki muukin muuttui, mutta neulominen jäi. Onneksi, sillä johonkinhan tuo tajuton lankavarasto pitää kuluttaa. En ole punninnut tai edes yrittänyt vyötteistä laskea sen kokoa, mutta rahi-menetelmällä (Tunnettehan kaikki varmaankin Ravista Hihasta -menetelmän ..?) arvioiden veikkaan, että 20 kiloa ei mene kauhean kauas. Sen verran kuitenkin, että langoille piti ostaa erillinen säilytyshylly syksyllä muuton yhteydessä ja nyt langat ovat laajenneet sen ulkopuolellekin. Suurin osa langoista on pientä luksusta, sillä olen yrittänyt jättää tavislangat kauppoihin, jollei niille ole selkeää ja aukotonta suunnitelmaa valmiina. Hyllyssä on nyt siis ainakin vähän silkkiä, paljon alpakkaa, laadukkaita sukkalankoja ja jonkin verran pehmeää merinoa. Parista kilosta Novitan tuotteita pitäisi saada aikaan takki ja paita.

Tällä hetkellä kesken on viime kuun puolella aloiteltu neulepaita Rowanin langasta ja neuloskelen sen varmaankin ensin valmiiksi ennen kuin aloitan varsinaisia hamsteritöitä. Olen melko onnistuneesti jo parin vuoden ajan noudattanut itse itselleni kehittämääni sääntöä, että kesken ei saisi olla kerrallaan kuin yksi työ ja nyt en siis tuon kanssa päällekäin aloita toista. Olen niin kärsimätön luonne, että valmista pitää tulla nopeasti ja useat samanaikaisesti kesken olevat työt hidastavat yhden kappaleen valmistumista. Siksi(kin) näin.

Onnea kaikille hamsterikuukauteen! Muistakaa pysyä lujina ja välttää lankakauppojen kutsu!

Ainiin, blogini majailee osoitteessa http://koukuttaja.wordpress.com/

Ei kommentteja: