perjantai 20. helmikuuta 2009

Ei enää hukkuneita kaukosäätimiä

Meillä ei ole olohuoneessa varsinaista sohvapöytää, koska ruokapöytä vie ihan tarpeeksi tilaa. Sohvan ja nojatuolin välissä on tällainen baarijakkara sohvapöydän korvikkeena. Olen yrittänyt keksiä tuohon jalkatuelle jotain levyä tms., jotta sillä voisi säilyttää tavaraa, joka valitettavasti kertyy tuolle istuinosalle. Jossain blogissa näin kaukosäätimille virkatun korin ja ajattelin tehdä samantapaisen, koska kaket ovat aina hukassa. Pienen pähkimisen jälkeen keksi yhdistää nämä ajatukset ja virkkasin tuohon jakkara/pöytään kaukosäätimille oman "kodin". Lankana on Veera (100 % puuvillaa) kaksinkertaisena, 4,5 koukulla. Meinasin kiinnittää sen jollain kauniimmalla jutulla, kuten silkkinauhoilla, mutta koska tuo tietysti piti saada heti kokeiluun, kiinnityksenä on virkattuja pötkylöitä. Kiinnitin korin vielä tuohon jalkatukeen langanpätkillä, jotta se olisi edes suunnilleen pyöreä. Saa nähdä, pitääkö keksiä vielä jokin parempi kiinnityssysteemi vai kestääkö noin. Mieleni tekisi tehdä vielä tuohon ylemmäs samantapainen, jos vain keksin, miten sen kiinnittäisi. Ideatasolla olen ajatellut ainakin pieniä nauloja tai ruuveja, joihin sen voisi laittaa roikkumaan. Niin, ja se olennaisin hamstereissa :), eli ne grammat. Tähän kuluin 160 grammaa varastoistani lankaa, jolle ei ollut suunnitelmaa.

4 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Erittäin mallikas idea! Harmi, meillä ei ole tuollaisia jakkaroita...

Kati kirjoitti...

Hieno idea! Meilläkin on kaukosäätimet aina hukassa, mutta johtuu lähinnä tuosta kohta 16kk vanhasta taaperosta se... ihan normisettiä, että kaukosäädin löytyy esim kylppäri laatikosta tai isin alusvaatteiden joukosta pitkän hakemisen jälkeen :-p

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja idea on kiva. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen kerrankin ylpeä ideastani. Ja sitä paitsi se sopii sisustukseen, koska meillä on sekaisin tummaa ja vaaleaa puuta. Meillä kyllä pahin kaukosäätimien hukkaaja olen minä, mutta ehkä ne nyt pysyvät tallessa.