keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Taas jotain

Jotain pientä on taas nykerrelty. Grammoilla ei pääse rehvastelemaan, mutta aikaa on kyllä ahmaissut tuo vihreä tweed-takkikin. Siitä ei taida tulla kauhean painava, lanka vaikuttaa aika riittoisalta ja on keveää, mutta josko valmiiksi tulisi kuitenkin.

Muutama näppäisy valmistuneista ja grammat. Blogissa sitten enemmälti tarinaa.On sorruttu shoppailemaan (No kun lankaa ei saa ostaa ja Englannista kannattaa silti tilata, niin eihän tätä tilaisuutta mitenkään voinut jättää käyttämättä.) ja neulottu kummitytölle säärystimet. Säärystimissä lankana kaksinkertainen meleerattu vaaleanhaalean vihreä vironvilla ja kutosen puikot. Neuloituivat kuin itsestään ja neulos on haasteellisen monimutkaista 3o 3n -neuletta.

Kirjat vaikuttavat loistavilta, varsinkin tuo ylempi, jolta etukäteen odotin vähemmän.Kummitytön äiti tilasi siis minulta säärystimet lapsoselleen. Minä kuitenkin vähän riehaannuin ja päätin väkästää samaan pakettiin muutakin (Se yksi kelta-vihreä paitahan sinne on jo ollut aiemmin menossa, vaikka laiska kummi ei olekaan vielä saanut aikaiseksi rahjustaa paidan kanssa postiin.). Siis pari pupua ja kissankorvapipon. Olin niin aikaansaava, että virkkasin koristeenkin tuohon pipoon ja yllätin jopa itseni sillä. Pupusista harmaa on Ullan Legs-pupun ohjeella ja valkoinen siitä omavaltaisesti suurennettu malli. Mietin vielä, saavatko puput naamat vai jätänkö noin. Luultavasti en viitsi ommella nassuja, kun en sitä kuitenkaan siististi osaa. Eipähän sitten roikuskele ylimääräisiä langanpäitäkään.

Pipo on neulottu nelosen puikoilla ja molemmat puput kutosilla. Harmaa lanka on Huopasta, jota kului vähän yli kerä ja valkoinen jotain nyssäköiden pohjalta löytynytta hahtuvaa. Pupuissa myös sisällä huopuvaa lankaa sopivia nöttösiä ja langanjämiä.

Yhteensä kaikki tämä 240 g eli taitaa olla sitten yhteensä 2145 g.

Ei kommentteja: