maanantai 23. helmikuuta 2009

Pikkuneidin kevättakki

Jäi tuosta kilosta Katia Tibet-lankaa noin 180g käyttämättä Twist+Shout-villiksen valmistuttua, nyt se on neulottu pikkulikan villatakiksi. Ei tullut siis Oosulle (pehmonorsulle) tilattua takkia tuosta, vaan juuri neidin mitoille passeli villis. Lanka meni aivan loppuun, saumojen ja nappien ompelussa oli jo haastetta. Napit on samaa sarjaa kuin minun villiksessä, vähän pienemmät kissanpäät. Minulla tuo iso kissa on harmaa, neidillä vaaleanruskeat. Malli on alhaalta ylös neulottu, omasta hatusta tempaistu. Reunat helmineuletta kuuden kerroksen verran, etukappaleet levenevät kohti pääntietä. Yhdestä kerästä alaosa, melkein yhdestä kerästä hihat ja sitten loput langat tuohon kaarrokkeeseen. Nyt ei ole enää tuota lankaa, eli laitetaan tähän kulutukseksi sitten 180g. Tuli kyllä kiva takki, äittä on tyytyväinen ja malli ei antaisi takkia pois päältään (pitäisi pikkuisen vielä modifioida noita napinläpejä, kun tuli tehtyä liian isot noita nappeja varten)...


Saa nähdä saanko enää mitään hamsterikuukauden aikana valmiiksi, yhdet pikkusukat on puikoilla, ehkä ne ehtii tikuttaa loppuun. Onhan tässä tämä arkiviikko vielä, loppukirin paikka siis...Hyvä niin, viikonloppuna onkin vieraita tulossa Suomesta!

Edit. Kuvan sai liitetyä, mutta grammoja tuli näemmä 100 liikaa aluksi ilmoitettua. 820 g + 180 g on 1kg. Mitähän minä ensin ajattelin!

Ei kommentteja: