torstai 31. tammikuuta 2008

Esittäydynpä minäkin

Heips!

Uskallanpa melkein väittää olevani tämän blogin juniori, vasta peruskoulua käyvä tyttönen. Virkkailua ja neulomista olen aktiivisesti harrastanut viimeisen puolentoista vuoden ajan ja Lankahamstereista innostuin jo viime vuonna. Lankakaaappini pursuaa, määristä en enää oikeen tiedä. Puolen kilon lankalaihdutuksen jos saan aikaiseksi niin hyvä niin. Mutta eipä kai varsinaisia tavoitteita helmikuulle ole. Villapaitaa ja huovutettua laukkua on suunnitelmissa aloitellaan niillä.

Oma neuleblogini löytyypi täältä

Onnea kaikille kisaan!

Viimeinen mahdollisuus

Tänään olisi ollut viimeinen mahdollisuus ostaa lankaa. Enpäs ostanut, vaikka kävinkin sekä Citymarketissa että naapurin Pirren lankakaupassa. Sen sijaan ostin peräti kaksi neulelehteä ja tilasin yhden -ai mitä sijaistoimintoja! :D IK:n tilaus oli ihan pakko laittaa uudestaan vetämään, vaikka olin jo päättänyt, että äitiyspäivärahalaisena en sitä tilaa. Kaupasta tarttui mukaan Verena ja Simply Knitting. Pitäähän sitä itseä nyt jollain hemmotella, parempi nuo kuin suklaalevy!

Huomenna pääsee puikoille vauvan peitto, tänään yritän joko ommella napit yhteen neuleeseen tai neuloa toista vauvanpeittoa vähän matkaa.

(Lanka)kaupat on auki vielä muutaman tunnnin, hopi hopi! :P

Nappi

Laitoin tuonne sivuun TiinaV:n tekemän napin. Tai molemmat - sekä yleinen hamsterinappi että tuo neloshamsterinappi. Jos tulee nimiehdotuksia niin TiinaV on ystävällisesti luvannut tehdä uuden napin, tai jos juuri sinä haluat tehdä toisenlaisen napin, niin voidaan laittaa vaihtoehtoja.

Mulla olis (päätön?) idea lisät U sulkeisiin, eli ryhmän nimeksi muotoutuisi Ne(u)loshamsterit. *tykkää sanaleikeistä*. Mielipiteitä?

Kaikkien blogiosoitteensa ilmoittaneiden blogit pitäis myös olla tuolla sivulla, huudelkaa jos joku on unohtunut :).

Ja tervetuloa kaikki! Paljon tuntui olevan joko pienten äitejä tai odottavia äitejä, onko blogistanian vallannut vauvabuumi?

Ja sitä tärkeintä, tsemppiä!

keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Eeva-Riikan esittely

Hei!

Olen 36-vuotias vaimoihminen ja kahden pienen lapsen äiti Keski-Suomesta. Olen lankahamstereissa mukana ensimmäistä kertaa, eikä minulla ole omaa blogia (vielä?). Neulonut olen varmaankin alle kouluikäisestä, innostus on tosin vaihdellut vuosien varrella. Lankavarastoa on kertynyt ihan kiitettävästi - en ole edes uskaltanut inventoida sitä, vaikka ei lankoja ehkä ihan 40 kiloa sentään olekaan. Olen koukussa nettikauppoihin ja Huuto-nettiin ja ihan salavihkaa niistä aika ajoin tulla tupsahtelee lisää lankaa tähän huusholliin.

Tavoitteena olisi saada lankavarastoa pienenemään edes vähäsen, ja olla ostamatta lisää. Muutamat sukat ja lapaset olisi tarkoitus tehdä, Vaaka-tilkkuja ja sellaista pientä. Tavoitteena on myös saada valmiiksi lähes vuosi sitten aloitettu pusero miehelle ennen hänen syntymäpäiväänsä (18.2.), ja salaa toivon myös jaksavani neuloa puseron tai topin itselleni. Grammamäärällä ei varmaan tosissaan kilpailla palkinnoista, mutta muuten tosissaan mukana kyllä.

Katinka esittäytyy

Täällä kirjoittelee 36-vuotias pohjalainen, joka kylläkin asuu tällä haavaa pääradan varrella kaukana kotolakeuksilta. Langan hamstraaminen on mulla verenperintöä, ja kutonut olen seitsemän vanhasta. Bloggaaminen sen sijaan on ihan uutta - yrittäkää ymmärtää pikku kömmähdykset :-)

Mulla on siis sama tauti kuin monella muulla: nurkat ovat puolitekoisia töitä väärällään eivätkä lankakaapin ovet mahdu kiinni. Ehkä tuo jälkimmäinen vaiva hiukan helpottaa helmikuun tullen!

Juuri nyt olen äitiyslomalla, mutta lapsi kyllä teettää sen verran töitä etten välttämättä yllä hirmusuorituksiin. Pääasia, että saan lankavarastot vajumaan edes hiukan.

Lähtökuopissa siis ollaan! Perjantaita odotellen,

Katinka

matami74 esittelöö ittensä!

Moon sitten tälläänen suara Etelä-Pohojalaanen akka joka ei kitise mistään ja kitisöö kaikista asioosta! Täs on vuaren aikana tapahtunu niin palijo, notta oikehen hirvittää! Mää rakastan puikkojen kilistelyä kun sillepäälle satun! Ny ei puikoolla oo mitää, mutta alootan heti perjantaina kun saan uuren sängyn koottuu! (saan sen perjantaina hakia!!!!) Plokissani voi visiteerata, osoote on http://www.matami74.vuodatus.net . NY KAIKKI KILISTELEMÄHÄN PUIKKOJA! JES!!!!

Memma esittäytyy

Hei, olen radanvarrella asuva nelikymppinen neuloja, jolle ovat lankakaupat tuttuja Tampereelta Helsinkiin. Hamsterin tavoin minulla on keriä piilossa makuuhuoneessa (3 kätköä), kirjastossa (kaksoiskaappi) ja työhuoneessa (kaksi korillista). Kiloja en ole laskenut, mutta päivittäisestä neulomisesta huolimatta ainakaan vuoteen ei tarvitsisi lankoja ostaa.
Olen parhaillaan flunssassa kotona ja tänään pääsin jo hyvään alkuun varaston hävityksessä. Kaksi viime kesänä Tukholmasta ostamaani alpakkavyyhtiä on hahmottumassa shaaliksi.

Ongelmani on, että innostun helposti uusista projekteista, enkä jaksa saattaa loppuun isoja töitä. Villatakit jäävät kesken, mutta huiveja kyllä syntyy.

Lotta esittäytyy

Heippa hei,

Minä oon parikymppinen naisenalku, joka on neulonut ja virkannut innolla jo toistakymmentä vuotta, mutta joka perusti blogin tässä vasta hiljakkoin. Tai oikeestaan viime vuoden puolella, miten se aika kuluuki niin nopeeta... Oikeen vimmasesti oon harrastanu käsitöitä nyt vähän päälle vuoden. Vanha rakkaus löyty uudelleen, kun kandidaatinseminaarissa jumitti ajatukset niin täydellisesti. Käsityöt rentouttaa sopivasti ja samalla tulee sellanen tunne, että saa sentään jotain aikaseks vaikka tieteellinen anti oiski aika lailla nolla :D.

Lankavarastoa oon aktiivisesti kasvatellu sen saman vähän päälle vuoden ja tulos on aivan järkyttävä. Viimesin Ravelry-taulukointi anto tulokseks noin 28 kiloa. Ja siinä ei vielä oo ees jämälankoja. Järkyttävää. Tarkotus onki pitää vuoden mittanen lankalakko, tosin kirpparilankoja ei ehkä lasketa tähän mukaan, jos ovat suurissa erissä, kauniin värisiä, hyvälaatusia ja muutenki kaikin puolin ihania :). Lankahamstereissa tuskin tuun millekään palkintosijoille pääsemään kun oon niin turkasen hidas neuloja, mutta liityinpä nyt mukaan kun yhdessä kuitenki on mukavampaa karistella kiloja.

Monna tässä moi!

Olen 25 v kotiäiti (pojat 3 v 9 kk ja 2 v 5 kk) Keski-Suomesta. Viime vuonna seurasin hamsteriblogeja suurella mielenkiinnolla ja tänä vuonna päätin itsekin lähteä mukaan, kun vihdoin on oma blogi ja on tuota lankaakin kertynyt. Tarkkaa määrää en tiedä, pitäisi punnita, mutta veikkaisin että 10 kilon paikkeilla liikutaan. Ajattelin, etten aseta muita tavoitteita kuin olla ostamatta lankaa, mutta nyt mieleen nousee kaikenlaista ideaa, esim. mohairtunika/liivijuttusysteemihässäkkä joku, tuleville serkkujen lapsille unipussit... ja pojan vuosi takaperin aloitettu villapaita. Puuttuu 1,5 hihaa ja kaulus.

Olin kuuden vanha kun isoäitini opetti minut neulomaan ja sen jälkeen on tullut neulottua enemmän ja vähemmän aktiivisesti. Yläasteaikaan tuli tehtyä enempi virkkauksia ja ristipistoja, mutta viimeisin aktiivinen käsityökausi (2v) on painottunut neulomiseen. Se lähti, kun halusin neuloa pojille pipot, ja sen jälkeen tuli itelle tumput, lisää pipoja, sukkaa, ja viime keväänä opettelin pitsinneulomista ja sen jälkeen on tullut tehtyä parit Fifi III:t ja muita huiveja. Myös hahtuvalangasta neulominen on herkkua.

Semmosia näin alkuun. Kiva tutustua uusiin ihmisiin ja vähentää varastoja porukassa :)

Villapallo esittäytyy

Hei!
Olen huomannut keränneeni vuoden aikana niin paljon lisää lankaa, että pakko on lähteä taas mukaan lankalakkoon:-) Viime vuonna taisin pudota kelkasta jo aika varhaisessa vaiheessa, jos oikein muistan, joten nyt olisi päätarkoitus edes pysyä mukana koko helmikuu!! Tiukka linja siis ja houkutukset pois;-)

Lankojeni määrää en tiedä tarkalleen, mutta varmaan jotain 20-30 kilon välillä, sillä sitä se on ollut viime vuosina kun olen jaksanut lankavarastoni punnita ja tilastoida. Ei haittaisi vaikka välillä neuloisin varastosta jotain poiskin...

Suunnitelmiakin on jonkun verran tehtynä ja pieni kasa Wooleja ainakin odottaa puikkojen kera valmiina helmikuun alkua!

Edit: se olikin joku muu langanostolakko, josta putosin (langaton lokakuu ehkä..), sillä kun tarkistin blogistani, edellinen hamsterikuukausi meni ihan hyvin!:-)

Neulomisiin!

Minnan esittäytyminen

Hei,
olen Minna, kolmekymppinen lankaholisti Helsingistä. Lankavarastoni on hieman pienempi kuin joillakuilla muilla (jäänee alle 10 kilon), mutta vastineeksi olen sitten sitäkin hitaampi neulomaan. :) Viime aikoina tahtia on entisestään hidastanut 3,5 kk:n ikäinen poikani, joskin pikkuhiljaa poika on alkanut viihtyä enemmän möngertämässä lattialla, joten äiti voisi taas alkaa neuloa enemmän samalla.

Eniten olen neulonut pitsihuiveja ja sukkia. Puseroilla ja takeilla on paha taipumus muuttua ikuisuusprojekteiksi (kts. kohta "hidas neulomaan" :). Suurta kunnianhimoa minulla ei kilpailun suhteen ole, kunhan edes jotain saisin valmiiksi...

Manta esittäytyy

Olen reilu nelikymppinen harrastelijaneuloja. Lankavarastoa oli viimeisen, syksyllä tehdyn mittauksen jälkeen noin 28 kg ja myöhemmin huomasin kokonaan unohtaneeni kilon kasvivärjättyä lankaa, joten todellinen varasto oli noin kilon suurempi. Tarkoitus olisi tehdä nyt tammikuun lopussa uusi inventaari todellisen tilanteen selvittämiseksi.

Olen aloittanut neulomisen vähän alle kymmenen ikäisenä ja kun yleensä kaikista projekteista jää vähän lankaa, on näitä jämälankoja kertynyt. Olen ollut aika huono keksimään heti käyttöä noille langan lopuille, nyt olen yrittänyt parantaa tapojani. Lisäksi viime vuosikymmenellä paikkakunnallani lopetti lankakauppa, itse en silloin ulkomaailmaa juuri seurannut kun olin pienen vauvan kotosalla. Siskoni kävi ystävällisesti hakemassa lankaa ulosheittohintaan, parilla kympillä (markkoja) sai muovikassillisen lankoja. Niitä kasseja oli monta ja siskoni toi ne minulle. On myös tullut silloin tällöin osteltua lankaa joku tietty neulemalli mielessä, myöhemmin olenkin tullut katumapäälle enkä olekaan kyseistä projektia toteuttanut.

Viime syksynä ryhdistäydyin ja olen alkanut järjestelmällisesti tuhoamaan noita langanloppuja ja katsella neulemalleja sillä silmällä, että löytäisin sopivia ohjeita varastosta löytyville langoilleni. Olen myös yrittänyt kehittää langanostoon jotain järkeä, että noista jämälangoistakin sitten pystyisi tekemään jotain järkevää. Olen kyllä uuttakin lankaa ostanut, mutta ainakin varasto on hiljalleen alkanut kiertää.

Minulla on tullut viime aikoina neulottua enimmäkseen sukkia, lapasia, pipoja ja huiveja. Nämäkin on olleet muille tai sitten myyjäisiin. Lankahamsterikuukauden tavoitteena minulla onkin neuloa itselleni jotain isompaa, nimittäin Tikrun Vihervaara-huppari vanhasta erästä Novitan Pop -lankaa. Kaikki tämän päälle on plussaa.

Olen blogistanian uusimpia tulokkaita, olen vasta perustanut oman blogini, löytyy osoitteesta http://www.mohariina.blogspot.com . Muiden blogeja olen käynyt lueskelemassa satunnaisesti jo jonkin aikaa ja omat suosikitkin alkavat olla selvillä.

tiistai 29. tammikuuta 2008

Aurora esittäytyy

Tervehdys kaikille!

Olen ensikertalainen lankahamsteri sekä aika uusi bloginpitäjä, joten olen varmasti suurelle massalle melko tuntematon. Mutta nytpä sekin varmaan korjaantuu.

Täällä kirjoittelee siis 23-vuotias opiskelija Helsingistä. Neulonut olen aktiivisesti n. 3 vuoden ajan, ja siinä ajassa on lankavarasto kasvanut n. kolmeentoista kiloon. Tämähän ei ole paljon jos vertaa niihin joilla on joku 40 kiloa lankaa, mutta itse tunnen sen olevan hieman liikaa. Joten Lankahamstereihin osallistun nyt saadakseni lisäinspistä lankavarastoni "organisoimiseen".

Muuten voin kertoa että minulla on tällä hetkellä sellainen tilanne että olen vaihdossa Uppsalassa (Ruotsissa), ja ihan kaikkea lankaahan en tänne viitsinyt ottaa mukaan. ;) Täällä käytössäni on vähän päälle kaksi kiloa lankaa. Tällä määrällä uskoisin pärjääväni hamsterikisan loppuun, sillä suunnitelmissa on kolme villapaitaa (yksi jo puikoilla) aika ohuista langoista, eli hidasta puuhaa.

Juu. Katsellaan miten kuukausi menee. Ai niin, ja sen bloginihan löytää osoitteesta http://vihervilla.blogspot.com.

Elina esittäytyy

Hei, olen Elina, 25 v. vaimoihminen Helsingistä ja ensimmäistä kertaa mukana lankahamstereissa puolisoni suunnattomaksi iloksi. Blogiini voi tutustua täällä.

Hamsterikuukauteen lähden mukaan ihan hyvinmarinoidulla lankavarastolla. Lankaa lienee hyvinkin useampien villapuseroiden, torkkupeitteiden ja pitsihuivien tarpeiksi -- ja jos puolisoltani kysytään, sitä on myös enemmän kuin sille on kaksiossamme tarjolla varastotilaa. Olen toistaiseksi vältellyt lankavaraston punnitsemisurakkaa, mutta toivottavasti saan senkin vielä tämän kuun puolella suoritettua. En tunnustaudu kovin paksujen lankojen rakastajaksi, yleensä neulon puikoilla, joiden koko on jotain väliltä 2,5--4 mm. Paksuimmat varastosta löytyvät puikkoni taitavat silti olla 8 mm, vaikka en muistakaan niillä ikinä neuloneeni.

Nuo Tiinan ehdottamat bloginapit ovat päheät! :) Blogin ulkoasun suhteen minulla on kuitenkin vieno pyyntö: vastustaisitteko hirveästi, jos vaihdettaisiin fonttityyppi täyskursivoidusta normaaliksi? Minulla tuo "kaikki kursiivilla" -tyyli nimittäin näköjään alkaa vilistä silmissä aika pian ja sitten tulee migreeni, yyh.

Raijis esittäytyy

Heippa, Raijiskin tulee mukaan!

Olen hamsterihommissa toista kertaa mukana – viime vuonna liittyessäni mulla ei ollut vielä omaa blogia, ja nyt en osaa enää kuvitella elämää ilman bloggailua. Blogini löytyy siis täältä, ja ravelryynkin odottelen kutsua lähiaikoina…

Niin, minä olen Uudellamaalla asuva, viittäkymppiä lähestyvä pitkän linjan käsityöihminen, tekstiiliope nykyiseltä ammatiltani. Tämän kevään aion viettää vapaaherrattarena neuloen, leipoen ja kaappeja siivoillen. Lankaa mulla on nyt 14 kiloa 585 grammaa (vuodenvaihteessa tekemäni tarkan inventaarin mukaan). Tarkoitus on saada vanhat varastot käytettyä lopultakin pois (tänä vuonna - ei sentään kaikkea helmikuussa), vanhoiksi luokittelemiani noista langoistani on kai suunnilleen puolet. Yhdeksi ekoista hamsteritöistäni meinaan neuloa semmoisia lankoja, joita olen ostanut vuonna 1983 opiskellessani Wetterhoffilla. Luultavasti ne on vanhimmat lankani, eiköhän olisi jo aika tehdä niistä vaate?

Viime vuonna hamsteroinnissa neuloin helmikuussa vähän päälle kaksi kiloa, huiskin puikoillani illat pitkät kun yli kahdeksan vuoden työn ohella opiskelemisen jälkeen mulla oli yhtäkkiä vapaa-aikaa. Gradu oli tarkastuksessa ja opiskelun loppumisen aiheuttamiin vieroitusoireisiin vimmattu neulominen oli mitä parasta lääkettä. Hamsterikuun taktiikkana mulla ei tänä vuonna ole sen kummempaa kuin mahdollisimman paljon neulottua mahdollisimman paksuista langoista… kumminkin leikkimielellä.

Yleensä ottaen neulominen on mulle pääasiassa jotain järkevää tekemistä käsille samalla kun katsoo telkkaa, matkustaa yms. En ole kauheasti innostunut kokeileen mitään vaikeita malleja ja tekeen hienoja taidonnäytteitä, vaan neulon enimmäkseen perussukkia ja pipoja ja perusvillatakkeja erilaisista langoista.

Niin, tuo nappi näyttää tosi söpöltä ja ryhmän nimi on mielestäni ihan jees. Vielä kun oppisin lisäämään noita nappeja omaan bloggeriblogiini ;-)

Hamsterineloset

Tässä olisi yksi ehdotus nelosblogin tunnukseksi. Oikeassa kuvassa oli viisi hamsteria, mutta rajasin yhden pois. Nimestä en tiedä, teen äkkiä uuden jos keksitte hyvän nimen.Ja kun kerran innostuin, niin tein vielä lankahamsterinapinkin, koska löytyi niin ihana hamsterin kuva! :D Taisi vaan tulla vasuri tuosta hamsterista..Mari esittäytyy

Moi!

Esittäydyn heti, kun pääsin tänne kirjautumaan. Eli olen Mari, 30 v Oulusta, yhden miehen vaimo ja kahden pojan äiti. Minulla on blogi osoitteessa http://marinoma.vuodatus.net, Marin omat käsityöt, joten saatan sitä kautta olla teille tuttu. Harrastan käsitöitä - neulon, virkkaan, ristipistoilen, joskus ompelen ja neulahuovutan - , lukemista, liikuntaa ja ulkoilua, sekä juuri tällä hetkellä aika kuluu vauvatouhuissa, koska nuorempi poikani syntyi 8.1. Lankahamstereihin en siis lähde millään muotoa tosissani, kuten viime vuonna, jolloin ihan oikeasti raadoin niska limassa kuluttaakseni mahdollisimman paljon lankagrammoja. ;) Halusin nähdä, miten paljon grammoja saa kuukaudessa kulumaan, jos tosissaan yrittää. :) Nyt on kuitenkin puikot olleet hiljakseen viime viikkoina, kun vauvanhoito vie kaiken ajan. Jos saan hamsterikuun aikana jotain valmista, niin hyvä, ja jos en saa, niin ei sekään paha ole. :D Pidän tärkeämpänä saattaa keskeneräisiä töitä valmiiksi, ja jos ne saan tehtyä, niin mieli tekisi aloittaa jotain isompaa, joten voi olla mahdollista, ettei sellaista työtä valmistu, jonka tekisin kokonaan hamsterijakson aikarajoissa. Mutta mukana silti, ainakin taustatsempittäjänä. :)
No niin, nyt oikeasti asiaan. Minä olen Sini ja yritän parhaani mukaan toimia apuemäntänä tämän vuoden Hamsteroinnissa. Minut löytää täältä, sähköpostistani ja blogistani: sippu.vuodatus.net.
Toivon kaikilta iloista ja reipasta voittaja-asennetta, ja lisäksi sitä, että kun raportoitte blogiin mistä tahansa, laittakaa luokkatunnisteiksi ensimmäisenä oma nimi(merkki). Perään esim. valmis (esim. Sini-apuemäntä valmis). Kun ilmoitatte laskettuja grammojanne, olen iloinen jos tuo maaginen lukema löytyy tekstistä lihavoituna. Näin löydän ne helpommin (vaikka toki pyrinkin lukemaan ihan jokaisen tekstin äärimmäisellä tarkkuudella).
Vieläpä toivon, että ihan ensinnä kertaatte säännöt täältä. Säännöt kerrattuanne käyttäkää hetki luovuuttanne, ja ehdottakaa mahdollista uutta nimeä nelosryhmälle. Älyvapaatkin ehdotukset otetaan vastaan. Tämän kaiken jälkeen toivon, että esittelette itsenne meille muille. Esittelyyn saa toki kertoa itsestään niin vähän tai paljon kun haluaa, mutta olisi mukavaa jos mahdollinen blogiosoite löytyisi sieltä - kävisin mielelläni urkkimassa teidän blogejanne :). Esittelyyn laittakaa mukaan muutkin mielipiteenne ja ehdotuksenne vaikkapa nappikuvasta ja vapaaehtoiset napintekijät - minä taistelen parhaani mukaan uppo-oudossa blogger-viidakossa ja napin tekeminen on minulle totaalinen mahdottomuus.
Tsemppiä!

TiinaV esittäytyy

Hei vaan kaikille! Olen mukana lankahamstereissa toista kertaa. Viime vuonna olin seiskaryhmässä. Hamsterikuukausi tulee todella tarpeeseen, sillä viimeksi laskin lankavarastoni vuosi sitten ja silloin se oli 42 kiloa. Kulutusta ei vuoden mittaan ole paljon ollut, mutta uutta lankaa varastoon on päässyt kertymään.

Hamsterikuukauteen lähden jälleen pienillä puikoilla ja ohuella langalla, suunnitelmissa on neuloa valmiiksi pitsinen vauvanpeitto ennen maaliskuuta. Pääasia minulle ei ole kuluttaa grammoja mahdollisimman paljon, vaan olla ostamatta lisää lankaa. Viime vuonna pystyi välttämään houkutukset kiertämällä lähikaupungin lankakaupan mahdollisimman kaukaa, mutta nyt lähin lankakauppa sijaitsee noin parinsadan metrin päässä. Saa nähdä kuinka käy!

Täällä eletään jännittäviä hetkiä, esikoisen laskettu aika on 8.3.

Blogini löytyy osoitteesta http://tiinanblogi.blogspot.com

...ja tästä se alkaa

Tervetuloa iloiselle hamsterikaudelle :). Jokaiselle hurjat määrät neulontaintoa, iloa ja kuluneita grammoja! Pidemmittä puheitta, puikot kilisemään tytöt!