tiistai 29. tammikuuta 2008

Raijis esittäytyy

Heippa, Raijiskin tulee mukaan!

Olen hamsterihommissa toista kertaa mukana – viime vuonna liittyessäni mulla ei ollut vielä omaa blogia, ja nyt en osaa enää kuvitella elämää ilman bloggailua. Blogini löytyy siis täältä, ja ravelryynkin odottelen kutsua lähiaikoina…

Niin, minä olen Uudellamaalla asuva, viittäkymppiä lähestyvä pitkän linjan käsityöihminen, tekstiiliope nykyiseltä ammatiltani. Tämän kevään aion viettää vapaaherrattarena neuloen, leipoen ja kaappeja siivoillen. Lankaa mulla on nyt 14 kiloa 585 grammaa (vuodenvaihteessa tekemäni tarkan inventaarin mukaan). Tarkoitus on saada vanhat varastot käytettyä lopultakin pois (tänä vuonna - ei sentään kaikkea helmikuussa), vanhoiksi luokittelemiani noista langoistani on kai suunnilleen puolet. Yhdeksi ekoista hamsteritöistäni meinaan neuloa semmoisia lankoja, joita olen ostanut vuonna 1983 opiskellessani Wetterhoffilla. Luultavasti ne on vanhimmat lankani, eiköhän olisi jo aika tehdä niistä vaate?

Viime vuonna hamsteroinnissa neuloin helmikuussa vähän päälle kaksi kiloa, huiskin puikoillani illat pitkät kun yli kahdeksan vuoden työn ohella opiskelemisen jälkeen mulla oli yhtäkkiä vapaa-aikaa. Gradu oli tarkastuksessa ja opiskelun loppumisen aiheuttamiin vieroitusoireisiin vimmattu neulominen oli mitä parasta lääkettä. Hamsterikuun taktiikkana mulla ei tänä vuonna ole sen kummempaa kuin mahdollisimman paljon neulottua mahdollisimman paksuista langoista… kumminkin leikkimielellä.

Yleensä ottaen neulominen on mulle pääasiassa jotain järkevää tekemistä käsille samalla kun katsoo telkkaa, matkustaa yms. En ole kauheasti innostunut kokeileen mitään vaikeita malleja ja tekeen hienoja taidonnäytteitä, vaan neulon enimmäkseen perussukkia ja pipoja ja perusvillatakkeja erilaisista langoista.

Niin, tuo nappi näyttää tosi söpöltä ja ryhmän nimi on mielestäni ihan jees. Vielä kun oppisin lisäämään noita nappeja omaan bloggeriblogiini ;-)

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Wau! Sultahan löytyy ihan vuosikertalankaa! :) Olisi kiva nähdä kuvia niistä!

Raijis kirjoitti...

mun blogissa on jonkinlaista kuvaa kaikista langoistani tuossa vuodenvaihteen tienoolla, kun tein inventaarin ja kuvasin kaiken samalla. samoin blogissa on sivupalkissa lista kaikesta. valitettavasti suurin osa vanhoista langoista on ilman vyötettä ja nimi unohtunut....