sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Valmiit lapaset

Viikonlopun aikana valmistuivat työn alla olleet tuplalapaset. Lankana 7 veljestä ja väreinä oranssi ja neliraita (vihreä-ruskea-punainen-oranssi). Lauantaina tuli ensimmäinen houkotus hankkia lisää lankaa, kun savonlinnalaisen käsityöliikkeen ikkunassa oli ihanan värisiä keriä. Minun onnekseni liike oli jo mennyt kiinni :) Täysin ilman hankintoja kauppareissu ei päättynyt, sain hankituksi jo pidempään hankintalistalla olleen tarkemman keittiövaa´an. Vuosia sitten joululahjaksi saamani keittiövaaka kun ei oikein toimi pieniä grammamääriä punnittaessa, mikä lisää välillä haasteellisuutta leipomiseen ( ja nyt myös neulomiseen)


Eka lapanen valmiina ja toinen raitoja vailla.

Valmiissa lapasten molemmilla puolilla on yhtä paljon kerroksia ja kääntyvät mielestäni ihan siististi. Omasta neulonta-aktiivisuudesta riippuen lapaset joko jäävät omaan käyttöön tai päätyvät ensi viikonloppuna synttärilahjaksi.Lapasiin kuluin yhteensä 112 grammaa

Tuplailu oli kauhian kivaa, joten väsäsin ajankuluksi samoista langoista kännykkä/iPod pussukan. Lankaa pussukkaan kuluin 30 grammaa. Pussukkakin on periaatteessa käännettävissä, käytäntöä pitää vielä testailla. Neuloin toiselle puolelle lenkin ripustamista varten. Kotoa pitäisi löytyä askartelutarvikevarastosta pussukan väreihin sopiva jousihaka.

4 kommenttia:

MysteryKnitter kirjoitti...

It is pretty!

Unknown kirjoitti...

Hienot on lapaset! Mulla on viimeistä peukkua vaille valmiit 1,5-vuotiaan vastaavat. Samoilla silmukka- ja kerrosmäärillä tein molemmat kerrokset ja ihan ok näyttäisivät olevan. Miten muuten päättelit viimeksi neulomasi puolen hiirenhännät? Aloituslsngan saa hyvin neulottua kerrokseen mukaan, mutta kärkiin jäävät pätkät täytyy vissiin jotenkin ujutella piiloon.

Maija kirjoitti...

Päättelin noita toisen puolen lankoja pikku hiljaa työn edetessä. Ainoa lanka, johon on vain tehty jonkin moinen solmu ja ujutettu kerrosten väliin on peukun kärjessä. Lapasen kärjen päättelin peukunpaikkaa hyväksikäytäen ennen toisen puolen peukun aloitusta. Laiskana naisena en leikelly kummankaan puolen langanpäivä, vaan annoin niiden jäädä kerrosten väliin. Tää selitys vaikuttaa jotenkin sekavalta, toivottavasti saatte selvää :)

Unknown kirjoitti...

Samoin tein lopulta, eli nuo kärkien langat päättelin vain sinne kerrosten väliin. Muut saikin tosiaan työn edetessä pääteltyä tai neulottua mukaan. Nyt pitäisi uutta projektia aloitella...