tiistai 30. tammikuuta 2007

No kukas se siinä?

Minäpä myös näpytän muutaman rivin. Itsestään kun on kaikkein mukavinta jutella, mikä sen parempi puheenaihe?

En edes uskalla kuvitella punnitsevani lankavarastojani. Viime vuonna muistelen neuletarpeistoa olleen noin kuusitoista kiloa, mutta nyt sitä saattaisi olla jopa vähän vähemmän. Mun vaaka ei ole mistään parhaimmasta mahdollisesta päästä ja iso osa langoista on hahtuvaa, jonka painoa en osaa mitenkään arvioida ilman apuvälinettä enkä taida sentään pakata kaikkia lankanöttösiäni säkkiin ja lähteä lähikaupan henkilökunnan iloksi hedelmävaakaa käyttelemään. Sanotaan nyt siis vaikka niin, että lankaa on melko paljon, mutta aina löytyy sopiva tekosyy ostaa lisää.

Itse asiassa olen vähän kunnostautunut viime vuoden lopulla. Asunnottomien keräystä varten neuloin jämälankavarastojani aika paljonkin pois, kun tein moninkertaisesta langasta paksuilla puikoilla mm. huiveja. Yhden muovikassillisen jämälankoja sain lahjoitettua työkaverin tyttärelle, joka innostui käsityöharrastuksesta. Ja paljon olen itsekin neulonut niitä vuosikausia kaapin nurkassa marinoituneita keriä pois.

Viime vuoden lankahamstereissa kävi hyvin ja yllätyksekseni neuloin eniten porukasta. Silloin oli menossa paksujen lankojen suosiollinen vaihe, mikä tietysti edesauttoi ja asetti minut hiukan eriarvoiseen asemaan suhteessa heihin, jotka neulovat vain ohutta lankaa. En missään vaiheessa edes kuvitellut, että voittoon olisi mahdollisuudet, kun kuitenkin olen työssäkäyvä ihminen, mutta niin vaan ne paksut langat nostivat grammamäärää hirveän isoksi. Viime vuoden tulos taisi olla jossain vaille viidessä kilossa, ihan älyttömän paljon!

No, mutta se siitä. Jollain se on munkin pakko päästä vähän hehkuttelemaan, vaikka viime vuoden menestyksellä, koska tänä vuonna voin luvata teille, etten yllä samaan suoritukseen. Olen rakastunut ohuisiin villalankoihin ja munhan pitäisi neuloa kymmenen vuotta taukoamatta saadakseni kokoon edes puolet viime vuoden kokonaissaldosta! Ikuisuusprojektibonuksiakaan en pääse tänä vuonna napsimaan, koska ajattelemattomuuksissani tein uudenvuoden lupauksen neuloa vain yhtä (tai ihan joskus vaan vähän ehkä kahta, jooko?) työtä kerrallaan ja purin kaikki yli kuukauden kesken olleet työt pois nurkista kuljeskelemasta. Jäljelle jäi yksi keskeneräinen koivunlehtishaali, mutta sekin on sittemmin valmistunut.

Ja vielä lopuksi kerrottakoon, että tiedän jo etukäteen, ettei lankalakkoni kestä koko kuukautta. Olemme lähdössä hiihtolomareissulle ihan kuun lopussa ja koska olen kuullut niin mahdottoman paljon kertomuksia Tallinnan lankakaupoista, olisi aivan liian raakaa vain kiertää apajat kaukaa. Mutta kannustan teitä muita ja koitan pitää näppini kurissa lankahyllyjen kohdalla siihen reissuun asti!

Toimin muuten akan oikeana kätenä tässä blogissa, joten siinä vaiheessa, kun jotain rupeaa menemään pieleen, minä olen todennäköisesti ollut asialla ;D Uusi ja jännä ulkoasu olisi minulle mieleen ja nappikin varmasti otettaisiin hyvään käyttöön. Ja keksitäänkö meille joku osuva nimi? Miten olis vaikkapa "Voittajat", ihan noin niinkuin vaatimattomia kun olemme ;D

Blogiani voi käydä taivastelemassa osoitteessa http://vinkuvatpuikot.homeip.net/

Mukavaa hamsterikuukautta!

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

OK, ajattelin aluksi etten uskaltaisi tätä ääneen täällä sanoa, mutta nyt uskallan. Koukuttaja: ideasi nimeksi on hyvä. Kannatan sitä.