tiistai 24. helmikuuta 2009

Tossuu ja nuttuu

Laskiaistiistaita!

Pyöräytin puikoilta yllärinä vielä yhden välityön ennen kuin se murheenkryyni-neuletakki valmistui.

Meillä on syystä tai toisesta kotona kovin kylmät lattiat. Hengailen yleensäkin villasukissa täällä, mutta sekään ei aina riitä, vaikka olisi paksutkin sukat. Niinpä keksin vihdoin käyttöä vuosikausia lankahyllyssä majailleille Maali-langoille.



Puikot oli viispuolikkaat, lanka siis Maali-nimistä (Muistaakseni.. Olen kerinyt nuo aikaa sitten ja kadottanut vyötteet), silmukoita aloituksessa kantapään kohdalla 54 ja jalkapöydällä 32. Neuloin tasona ja ompelin jalan päältä ja kantapään takaa kiinni, mutta seuraavat tossut teen kyllä vähän eri tavalla, jottei jää tuota rumaa saumaa noin typerästi näkyviin. Huovutettu kuudenkympin koneellisessa passeleiksi noin koon 37 koipeen. Langanmenekki noin 180 g.

Ja valmistuihan se takkikin lopulta.



Kuva on kauhean huono, mutta näkyiskö tuosta nyt kuitenkin, miten tein vyötärömuotoilut? Siellä on siis 4o 4n -neulosta takana vyötäröllä jonkin matkaa ja ainakin nyt näyttäisi toimivan ihan kivasti. Lankana tässä on Rowanspun aran, puikot oli kutoset (Olis voineet olla viispuolikkaatkin, vähän ehkä turhan löpö lopputulos näin, mutta ajattelin, että ehkä höyryttely jeesaa asiaa, jahka siihen asti pääsen. Joka tapauksessa tykkään siitä, että tämä on ohut ja keveä, vaikka lanka ei ihan suosikkia olekaan.) ja painoa takille kertyi vaatimattomat 480 g. Lankaa olis vielä toiseen vähän pidempäänkin, mutta saa nyt nähdä, mitä sitten teen.

Nyt on sitten mietinnässä, aloitanko Tennessee-paitaa kesäksi vai rupeanko kehittelemään tuota tossumallia.

Ainiin, kulutusta siis 660 g eli kokonaisuudessaan helmikuulla vissiin 3075 g.

Ei kommentteja: