perjantai 2. helmikuuta 2007

ohje bloggerin kirjoitukseen

No niin, tässä tämä ohje miten kirjoitetaan bloggerissa. Ja juu, vaihdoin nyt nimeksi tuon IHMENELOSET. Tuossa on uusi bloginappikin, saa ottaa käyttöön halutessaan :)Dasboard :ssa on kohta IHMENELOSET, sen alla New Post (klikkaa sitä)
Tulee uusi sivu, missä ylhäällä Title (otsikko kirjoitukselle)
Isompi laatikko kirjoitukselle.
Sitten vasemmalta oikealle napit mitä on Titlen ja isomman laatikon välissä:
b paksuntaa ja i vetää vinoon tekstin. Sitten on on T-kirjain värilaatikossa kiinni, siitä voi väriä vaihtaa tekstiin. Sitten on nappi mistä saa linkin. Ensin kannattaa kirjoittaa kohta mihin haluaa sen sanan missä linkki on, kirjoittaa siitä ohi mitä haluaa ja myöhemmin merkata se kohta, muuten linkistä jatko tulee pelkkää linkkiä ennen seuraavaa rivinvaihtoa. Kokemukseni mukaan värilläkin kikkailu on hyvä tehdä vasta kun koko teksti on kirjoitettu, niin tulee värit oikein. Maalaa hiirellä sen kohdan minkä värin haluaa muuttaa ja tekee sen.
Sitten on 4 nappia siitä miten teksti kohdennetaan. Niihin en ole itse ikinä koskenut.
  1. Sitten on numerointi
    • ja sitten tämä
Lainausmerkiltä näyttävä nappi on sisennys jota käytetään juuri lainauksissa.

Sitten on Spelling, mutta taitaa toimia vain enkussa tuo kielen tarkistus :)

KUVAN LISÄYS!!!: seuraava nappi on kuva: sitä klikkaamalla aukeaa seuraava pienempi sivu. Jos omalta koneeltaan lataa kuvan tulee toimia seuraavasti: auennessa ikkunassa on Add an image from your computer(lisää kuva koneeltasi) Sen alla on laatikko jonka perässä on Selaa...
Siitä pääse etsimään koneelta oikean paikan missä kuva on ja valitsemaan sen. Jos tahtoo samalla useamman kuvan pitää klikata kohtaa: Add another image joka on tämän valintalaatikon yläpuolella (se avaa uuden valintaruudun) 5 kuvaa voi kerrallaan valita.
Sitten Choose a layout (valitse asetukset): kannattaa valita Center (keskelle) Ja sitten small tai medium size. Ja sitten Upload Image. Kestää hetken ja sitten ohjelma ilmoittaa että kuvat ladattu, pitää vielä painaa siinä ilmoituksessa olevaa Done nappia. Näin kuva on sitten kirjoituksessa mukana.

Näin bloggeria käyttäneenä, oma kokemus on että kannattaa ensin ottaa kirjoitukseen kuvat, sitten kirjoittaa niiden väliin mitä tahtoo, sen jälkeen laittaa tekstiin linkit, tekstin värinvaihdot jne. Varsinkin tuo värinvaihto on allekirjoittaneelle tuottanut ongelmia. Vika siinä ettei tekstiin ole saanut takaisin sitten enää mustaa... Mitähän minä en tässä tajua sitten, en tiedä.

Kun on mahdolliset kuvat, kirjoitettu teksti, tehty mahdolliset muokkaukset, niin sitten vain enää labels for this post kohtaan kuvaava sana mitä teksti kuvaa (esim. valmistunut työ). Ja aina oma nikki. Kyseessä olevan palkin takana on Show all (siitä näkee mitä kaikkia on jo käytetty).

No niin, olikohan tarpeeksi tässä ohjetta.
Aijuu, sillä rivillä missä on nuo tekstin muokkausnapit on oikean puoleisin kohta Preview (näyttää etukäteen miltä näyttää...jos näyttää, oikein siis :D )

Juuri nyt en jaksa enää perehtyä miten toimia jos tahtoo kuvan jostain päin nettiä. Mutta jos siihen on jollain tarvetta, teen sen perehtymisen kyllä.


2 kommenttia:

akka kirjoitti...

Kääk, tuossa napissa on inhottavat ylimääräiset valkoiset kulmat. Ystäväni siis unohtanut tehdessään yhden säädön. Pyysin häntä tekemään tuon uudestaan..... köh.

Kaisa kirjoitti...

Jos tahtoo kuvan netistä (Photobucket, Flickr), niin klikataan sitä samaa "kuvan kuvaa" (Add Image) ja valitaan Or add an image from the web ruudun oikealla reunalla. Sitten vain ruutuun url-osoite (eli se http://jotain) ja Upload Image. Ihan samoin kuin omalta koneelta ladattaessa.