lauantai 31. tammikuuta 2009

Kiinalainen ne(u)loshamsteri täällä ;-)

Piti tässä pikkulikan mentyä päikkyreille tulla katselemaan, onko tullut sähköposteja. Sieltäpä löytyi tämä kutsu, joten heti mukaan!

Kuten jo esittelyn otsikko kertoo, niin Kiinassa ollaan. Olen 34v oululainen kotiäiti, joka lähti miehen työkomennuksen ajaksi tänne kauas. Tarkoitus olisi palata Suomeen syksyllä 2010, muttei sitä koskaan tiedä, miten käy... Matkassa mukana on meidän 15kk vanha pikkulikka sekä muuttokontissa tulleet 2 muuttolaatikollista lankaa (ja taisi sitä löytyä sitten myös muistakin laatikoista kerä sieltä, toinen täältä *oops*). Toiset 2 (tai ehkä enemmänkin) jäivät kotiin odottelemaan paluuta. Tietysti tässä, kun olen noita laatikoita käynyt läpi, olen ajatellut että mitä kaikkea ihanaa sinne jäikään... Pakkaus vain tuli suoritettua niin nopeaan tahtiin, ettei sitä ehtinyt oikein pidemmälle ajattelemaan. Onneksi matkaan lähti paljon kaikkea kivaakin, sekä paljon ohjeita, niitten lisäksi, jotka netistä (mm Ravelrystä) löytyvät. Se vain miten hyvä meidän nettiyhteys onkaan, riippuu ihan päivästä... eli jos minulta ei raporttia kuulu, niin se on vain tämä kiinalainen "isoveli" kun valvoo nettiliikennettä. Ja jospa noitten kaikkien ihanien lankojen puuttumista hieman kompensoisi se, että Kiinan lankakaupat ovat tässä lähellä. Ostin sitten kilon verran paksua villalankaa tarkoituksena tehdä Sylvi... hintaa langalle tuli huimat 9e kokonaisuudessaan. Tuontilangat täällä on samoissa kuin Suomessakin (eli mm Marks&Kattens, Patons yms), mutta paikalliset ovat aivan liian halpoja... tarkoitus olisi hamsterikisan aikana hieman skarpata, että pystyisi vastustamaan kiusauksia ja ettei kotiin tulisi kannettua kahta tai useampaa muuttolaatikollista lankaa.

Toista kertaa hamstereissa mukana, viime vuonna harjoittelin ja tänä vuonna on tarkoitus lyödä viimevuoden tulos ( 740g). Tarkoituksena on neuloa kesäksi neuletakki pikkulikalle, sitten tietysti sukkia ja lapasiakin tarvitsee, myssynkin voisi tehdä kun syksyllä neulottu alkaa olemaan jo pieni. Itselleni houkuttaisi tehdä kaulahuivi, miehelle juuri tuossa viimeistelin. Toinen mitä tarvitsisin olisi pipo, se kun jäi pakkaamatta muuttolaatikkoon. Onneksi meidän Ayi eli kodinhoitaja palaa maanantaina vuodenvaihteen lomalta (täällä vuosi vaihtui viime sunnuntain-maanantain välisenä yönä Rotan vuodesta Härän vuoteen), eli saan päivään noin 4 tuntia aikaa neuloa pikkulikan seurustellessa ja "auttaessa" Ayi:ta!

Tulipas pitkä esittely... Palaillaan asiaan, miten sitten "isoveli" antaa mahdollisuudet. Huomenna aloittelen neulomisen aamusta, kun te vielä nukutte :-p Mites muuten sääntöjen puitteissa: eletäänkö lankahamstereissa Suomen aikaa vai kyseisen aikavyöhykkeen aikaa ( +6h Suomeen)? Teoriassahan, jos oikein soveltaisi, voisin aloittaa neulomisen 6h aikaisemmin (kun Kiinassa koittaa 1.2) ja jatkaa sitten 6h pidemmälle (kunnes Suomessa on 1.3)... No tuskimpa tuota tarvii sen tarkemmin edes miettiä, yöaikaan kun nuo painottuvat täällä, niin ei sitä tuon pikkulikan kanssa jaksa päivällä touhuta, jos yöt neuloo!

ps. Unohtui ihan mainita, blogini löytyy osoitteesta: http://lankaleikit.blogspot.com/

2 kommenttia:

Tikrunmami kirjoitti...

Tervetuloa mukaan!

Aikavyöhykekysymykseen olikin pääblogissa jo vastaus eli eletään kaikkialla hamsteroinnissa Suomen aikaa.

Kati kirjoitti...

Lähinnähän tuo oli teoreettinen juttu, kovin paljoa yli kello 22 täällä ei tule valvottua ;-) Suomessahan kello on tuolloin vain 16, eli iltapäivä parhaassa vauhdissa - neulomisaika alkamassa. Mutta aamusta olen taas aikaisemmin hereillä kuin moni muu neuloja.