torstai 4. maaliskuuta 2010

Mörvelön synty ja kuolema

Noin kaksi vuotta sitten lupasin tehdä silloiselle työtoverilleni sukat hänen valitsemastaan langasta. Mieshän sitten otti ja valitsi langaksi ohutta kivaa Lidl lankaa. Minä kauhestelin langan ohuutta, mutta lupasin tehdä siitä sukat.

Sukat valmistuivat pikkuhiljaa työmatkaneuleena sukan saajan kyydissä. Koko tulisi olemaan 43 ja silmukoita oli ihan kauheasti mielestäni. Yhteensä 72 silmukkaa. Onneksi hän ei halunnut pitkiä varsia.

Viime vuoden toukokuussa sukat ei vieläkään olleet valmiit ja työpaikkakin vaihtui ja sukat jäivät hautumaan. Nyt hamsterikuussa päätin viedä tämän UFO:n loppuun ja tänään otinkin neuletapaamiseen sukat mukaan. Silmänmääräisesti enää kärkikavennukset toisesta sukasta puuttuivat. Ystävällisen toverin avustuksella laskimme kerroksia ja olin hämmentynyt. Valmiissa sukassa kantapään ja kärkikavennusten välillä on 60 kerrosta. Tässä puolivalmiissa on 50 kerrosta, mutta kun mittaili, nyt olisi aika aloittaa kärkikavennukset.

Päätin, että Tapsa saa nyt luvan tyytyä näihin sukkiin, ei Tapsa ala kerroksia laskemaan. Arvioin kärkikavennukset ja neuloin ja jutustelin. Kun oli aika alkaa päättelemään sukka, aloin katsomaan tarkemmin. Tämä uusi sukka nyt oli sen 3 cm pidempi kuin toinen. Päätin purkaa kärkeä. Samalla myös huomasimme, että toisen sukan varsi on pari senttiä pidempi kuin toisen... No ei Tapsa sitä huomaa? Oli pari välikerrosta nähtävästi unohtunut tehdä ennen kantapäätä... Mutta miksi ihmeessä tämä toinen sukka, jossa on siis ennen kärkikavennuksia 10 kerrosta vähemmän kuin toisessa sukassa, on myös sen 2 cm kapeampi jalkaterästä kuin ensimmäinen sukka?

Tässä kohti päätin, että tämä on mörvelö. Näillä ei ole toivoa. Liian monta ongelmaa, enkä tiedä miten olen tässä onnistunut!

Eli koottuna vielä... Sukka 1:n varsi n. 2 cm pidempi kuin sukka 2. Sukka 1 oli n. 2 cm leveämpi kuin sukka 2. Sukka 1 n. 3 cm lyhyempi kuin sukka 2.

Näin surullisesti käytännössä valmiit sukat saivat purkutuomion. Tämä UFO päätyi uudestaan kerälle. Valitettavasti en saanut kuvia kännykästä siirrettyä, mutta paikalla oli kamera jolla saimme todistusaineistoa kuitenkin purkuprosessista.

Täten anon arvon ylihamsterilta sympatiabonusta.

Edit: Lisätty kuva mörvelöstä. Valitettavasti kännykkäkameralaatua.


Edit: Ja punanen otti kuvan purkuprosessista, kiitoksia kuvasta.

2 kommenttia:

Kristel kirjoitti...

Ehdottomasti 50 gramman säälibonusten arvoinen selitys. :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Juu, myötätuntoa herätti :).